آب شیرین کن دریایی, دستگاه تصفیه آب صنعتی

sea water desalination device دستگاه آب شیرین کن دریایی یا سیستم تصفیه آب صنعتی شیرین سازی آب دریا جهت تصفیه آب دریا به جهت مصارف آشامیدنی، کشاورزی، صنعتی و تفریحی به کار می رود. یکی از روشهای شیرین سازی و تصفیه آب صنعتی آب دریا استفاده از اسمز معکوس (RO) می باشد. با استفاده از اسمز معکوس RO در دستگاه آب شیرین کن دریایی می توان آب با شوری کمتر از ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر از آب دریا تولید نمود.

تصفیه آب دریا | آب شیرین کن دریایی | سیستم تصفیه آب صنعتی

نمک‌زدایی یا شیرین کردن آب، (Desalination or desalinisation) اشاره به هر یک از چند فرایندی است که مقداری نمک و سایر مواد معدنی را از آب شور جدا می‌کند. همچنین به طور کلی، منظور از نمک‌زدایی حذف نمک‌ها و مواد معدنی همانند نمک‌زدایی خاک است.

آب شیرین دریایی به منظور تصفیه آب دریا به جهت مصارف آشامیدنی، کشاورزی، صنعتی و تفریحی به کار می رود. یکی از روشهای شیرین سازی و تصفیه آب دریا استفاده از اسمز معکوس (RO) می باشد. با استفاده از اسمز معکوس RO در دستگاه آب شیرین کن دریایی می توان آب با شوری کمتر از ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر از آب دریا تولید نمود.
استفاده از آب شیرین کن دریایی در تصفیه آب دریا به روش اسمز معکوس با توجه به هزینه اولیه سرمایه گذاری و همچنین با توجه به سهولت بهره برداری نسبت به سایر روشهای تصفیه آب دریا مانند تقطیر و MED از اولویت برخوردار است. هزینه بهره برداری از آب شیرین کن دریایی RO شامل هزینه برق و مواد شیمیایی آن می باشد.

sea water desalination device دستگاه آب شیرین کن دریایی صنعتی تصفیه آب
sea water desalination device دستگاه آب شیرین کن دریایی صنعتی تصفیه آب

Sea Water filtration – آب شیرین از آب دریایی

شرکت فنی مهندسی عمران سازان مهاب در زمینه طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی دستگاه آب شیرین کن دریایی در تصفیه آب دریا به روش اسمز معکوس RO دارای سابقه اجرایی موفق بوده و توانسته است آب دریا را به منظور استفاده در مصارف صنعتی تصفیه نماید. در آب شیرین کن دریایی از انواع پیش تصفیه ها، تزریق مواد شیمیایی، واحدهای فلاشینگ، کشش معکوس و CIP نیز استفاده گردیده است.

فرآیند تصفیه آب دریا یا آب شیرین کن دریایی

در آب شیرین کن دریایی همانند پکیج اسمز معکوس RO اجزا مشابهی وجود دارند. تجهیزات و تاسیسات شیرین سازی آب دریا در دو بخش تجهیزات پیش تصفیه و تجهیزات اسمز معکوس تقسیم بندی می شوند. تفاوت عمده واحد آب شیرین کن دریایی در تصفیه آب دریا  با پکیج اسمز معکوس RO در شوری و کدورت آب ورودی به آنها می باشد.
با توجه به اینکه آب دریا شوری ۲ الی ۴ درصدی دارد و کدورت، ذرات معلق و موجودات زنده دریایی در آن به وفور یافت می شوند، بنابراین بایستی تجهیزات پیش تصفیه و اسمز معکوس RO را متناسب با کیفیت آب دریا انتخاب نمود.
به طور کلی تجهیزات پیش تصفیه آب شیرین کن دریایی شامل موارد ذیل می باشد:
۱- حوضچه Intake  به منظور برداشت از آب دریا.
۲- واحدهای دانه گیر و آشغالگیر به منظور جلوگیری از ورود ذرات درشت و ماهی ها به تاسیسات آب شیرین کن دریایی
۳- واحدهای ته نشینی شیمیایی اولیه به منظور کاهش ذرات معلق موجود در آب دریا.
۴- فیلتراسیون شنی و کربنی به منظور کاهش کدورت آب.
۵- واحدهای تزریق مواد شیمیایی از قبیل آنتی اسکالانت و اسید به آب شیرین کن دریایی
۶- واحد میکروفیلتراسیون به منظور کاهش شاخص لجنی.

ویژگی و مشخصات مهم دستگاه های آب شیرین کن دریایی (تصفیه آب دریا)

ممبرین های پلی آمید TFC مخصوص آب دریا با قابلیت مصرف کمتر انرژی و دفع نمک بالا
محفظه های تحت فشار FRP در دو قطر ۴ و ۸ اینچ و محدوده فشار۱۲۰۰ psig
پمپ سانتریفیوژ فشار قوی از جنسSuperDuplex
سیستم بازیافت انرژی جهت مصرف کمتر برق
کارتریج فیلتر ۵ میکرون در پوسته هایی از جنسGRP/FRP
لوله کشی فشار بالا از جنس استیل ضد زنگ  Duplex2205 یا ۳۱۶L رده ۴۰
لوله کشی فشار پایین از جنسPVC رده ۸۰
سیستمVFD برای پمپ فشار قوی
اتصالات ویکتالیک
جریان سنج آب ورودی و تولید
نمایش هدایت الکتریکی آب تولید
نمایش میزانORP آب ورودی
نمایشگر فشار در ورودی و خروجی کارتریج فیلتر، خروجی پمپ، آب ورودی، آب تولید و پساب
سوییچ های فشار
جعبه کنترل مجهز به PLC
شیرهای خودکار جهت فلاشینگ

امکانات دیگر:

فیلترهای مولتی مدیای تک یا دو مرحله ای (بر اساس نوع سیستم آبگیری از دریا)
واحدهای تزریق مواد شیمیایی مختلف
سیستم شستشوی در محل (CIP)
پیش تصفیه اولترافیلتراسیون جهت کاهش میزانSDI آب ورودی و بهبود عملکرد سیستمRO
امکان ساخت درون کانتینر جهت سهولت جابجایی

بخش دوم فرآیند آب شیرین کن دریایی، اسمز معکوس RO می باشد که املاح محلول، یا همان عوامل شوری و هدایت الکتریکی EC آب را کاهش می دهد. این بخش شامل ممبران های ویژه آب دریا می باشد. تامین فشار اسمزی به منظور تصفیه آب دریا با TDS=40,000 توسط یک پمپ فشار قوی در دستگاه آب شیرین کن دریا انجام می گردد. استفاده از تجهیز توربوشارژر در بهینه سازی مصرف انرژی در آب شیرین کن دریایی به روش اسمز معکوس RO نقش مهمی دارد و می تواند هزینه های بهره برداری را به شدت کاهش دهد. آب ورودی به اسمز معکوس RO به دو بخش آب تصفیه شده یا Permeate و پساب یا concentrate تقسیم می شود.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب دریا

بارزترین ویژگی آب دریا، شوری بسیار بالای آن می باشد. به طور کلی شوری آب دریا در حدود ۲ الی ۴ درصد می باشد. که این مقدار در نقاط مختلف دنیا متفاوت می باشد. به عنوان نمونه شوری آب دریای کاسپین (دریای خزر) در حدود ۲ الی ۲/۵ درصد می باشد. حال آنکه این عدد در آب خلیج فارس ۴/۵ درصد است. علاوه بر شوری، وجود موجودات زنده میکروسکپی، وجود ذرات شن و ماسه در سواحل و همچنین آلودگی های آلی از قبیل مشتقات نفتی و فاضلاب های انسانی و صنعتی از جمله مهمترین عوامل آلودگی در آب دریا هستند. به همین دلیل تصفیه آب دریا در آب شیرین کن دریایی نیاز به ملاحظات دقیق طراحی و ساخت و اجرا و بهره برداری دارد.
در حال حاضر حدود یک پنجم کل نفت جهان از خلیج فارس جابجا می شود. وجود تاسیسات متعدد پالایشگاهی و نفتی در سواحل دریا خلیج فارس و تردد مکرر نفت کش ها، سبب ایجاد آلودگی های آلی در این آب شده است. علاوه بر موارد فوق به دلیل زمان ماند بسیار بالای آب دریا در خلیج فارس در مقایسه با آبهای آزاد، شوری آن نیز بسیار بالا می باشد.

آنالیز نمونه آب دریا خلیج فارس

نام ماده شیمیایی (یون) نماد شیمیایی غلظت بر حسب میلی گرم در لیتر (ppm)
پتاسیم K ۱۵۰
 سدیم  Na  ۱۴۳۲۰
 منیزیم  Mg  ۱۵۰۰
کلسیم Ca ۴۲۰
بی کربنات HCO3 ۱۴۰
سولفات SO4 ۲۵۰۰
کلراید Cl ۲۵۵۰۰
بر B ۹
کل املاح محلول TDS ۴۴۵۰۰
اسیدیته pH ۸٫۳

در تصفیه آب دریا به علت شوری بالا و TDS بالای آن که در حدود ۲۰,۰۰۰ تا ۴۵,۰۰۰ می باشد، فشار اسمس در آب شیرین کن دریایی به شدت افزایش می یابد. جهت غلبه بر این فشار، در آب شیرین کن دریایی به روش سیستم اسمز معکوس از پمپ فشار قوی استفاده می گردد. این پمپ از جنس داپلکس یا سوپرداپلکس می باشد. زیرا غلظت کلراید در آب دریا به شدت بالا بوده و سبب ایجاد خوردگی در پمپ می گردد.

sea water desalination device دستگاه آب شیرین کن دریایی صنعتی تصفیه آب-
sea water desalination device دستگاه آب شیرین کن دریایی صنعتی تصفیه آب-

ممبران آب دریا در آب شیرین کن دریایی

ممبران های آب شیرین کن دریایی به طور ویژه به منظور تحمل فشار بالای اسمزی در فرایند اسمز معکوس و همچنین تحمل شوری فراوان آب دریا طراحی گردیده اند. در این ممبران ها تمامی محدودیت های اسمز معکوس آب های لب شور BWRO نیز وجود دارد. راندمان ممبران های آب دریا در مقایسه با آب لب شور، قدری کمتر و در حدود ۹۹/۳ درصد می باشد.
مساله مهم محافظت از غشا نیمه تراوا (ممبران) آب دریا در آب شیرین کن دریایی می باشد. زیرا به علت شوری بسیار بالای آب ورودی، احتمال تشکیل رسوب بر روی آن بسیار بالا می باشد. استفاده از شستشوی دوره ای CIP به صورت متناوب از جمله ضروری ترین مسائل بهره برداری از آب شیرین کن دریا می باشد. مساله دیگر استفاده از آنتی اسکالانت ویژه آب دریا می باشد. نکته بعد در خصوص انجام پیش تصفیه های لازم و ضروری است که می تواند عمر ممبران آب دریا را در آب شیرین کن دریایی افزایش دهد. از دیگر مسائل استفاده از سیستم های فلاشینگ اتوماتیک و همچنین کشش معکوس می باشد.

کاربردهای دستگاه آب شیرین کن دریایی

کاربردهای استفاده از آب شیرین کن دریایی در تصفیه آب دریا مشابه آب های لب شور به طور وسیع و گسترده ای می باشد. اما نکته ای که بسیار اهمیت دارد برآورد اقتصادی طرح و پروژه در هنگام استفاده ازدستگاه آب شیرین کن می باشد.
همچنان که گفته شد آب دریا منبع بسیار وسیعی است که بیش از سه چهارم سطح زمین را پوشانده است. اما استفاده از آن بسیار هزینه بر می باشد. هزینه سرمایه گذاری تاسیسات اسمز معکوس RO بالا است و همچنین هزینه های جاری آن از قبیل مصرف برق و مواد شیمیایی نیز وجود دارد.
به طور خلاصه استفاده از تصفیه آب دریا به روش اسمز معکوس RO در تاسیسات آب شیرین کن دریایی عمدتاً برای صنایعی که در حاشیه دریا تاسیس می شوند و بهره وری اقتصادی بالایی دارند، مقرون به صرفه می باشد. استفاده از این روش در صنایع کشاورزی و آشامیدنی به هیچ وجه مقرون به صرفه نمی باشد. مگر بر حسب ضرورت و در دسترس نبودن هیچ گونه منبع آبی دیگر.

مصرف انرژی در آب شیرین کن دریایی به روش اسمز معکوس RO

مهندسین تصفیه آب کوشیده اند تا با کاهش هزینه های جاری و سرمایه گذاری اولیه تاسیسات تصفیه آب دریا و آب شیرین کن دریایی این روش را مقرون به صرفه ساخته و با توجه به نیاز روز افزون به آب به ویژه در مناطق گرم و خشک جهان، آنرا گسترش دهند.
یکی از بهترین راهکارها استفاده از سیستم توربوشارژر در دستگاه آب شیرین کن دریایی می باشد. در این روش از فشار پساب سیستم اسمز معکوس RO برای افزایش فشار ورودی به ممبران ها استفاده می شود و در نتیجه سایز پمپ فشار قوی کوچکتر شده و به طبع آن توان مصرفی آن و هزینه برق مصرفی نیز کاهش می یابد.
در یک تخمین مهندسی استفاده از توربو شارژر در آب شیرین کن دریایی بین ۲۵ الی ۴۰ درصد مصرف انرژی را کاهش می دهد. (عکس زیر مربوط به توربوشارژر می باشد)

نتایج استفاده از دستگاه آب شیرین دریایی

استفاده از آب شیرین کن دریایی به روش اسمز معکوس در تصفیه آب دریا به ویژه برای مصارف صنعتی و در مقیاس کوچک و متوسط یکی از بهینه ترین روشها به لحظا اقتصادی می باشد. هرچند گفته می شود این روش هزینه برق و سرمایه گذاری اولیه بالایی دارد اما در مقایسه با روش MED که در تاسیسات بزرگ تصفیه آب دریا به کار می رود مقرون به صرفه تر می باشد. به علاوه کیفیت آب شیرین کن دریایی تا حد بسیار بالایی قابل قبول بوده و به راحتی کل املاح محلول را به کمتر از ۵۰۰ میلی گرم بر لیت کاهش می دهد.

آب شیرین کن دریایی (Sea Water Desalination)

قسمت وسیعی از سطح کره ی زمین را آب در برگرفته است که از این میان نزدیک به ۹۷% حجم این آب ها شور و غیرقابل آشامیدن هستند و از ۳% باقیمانده برخی بصورت یخ در قطب ها و همچنین برفراز کوه ها وجود دارد به همین دلیل است که نزدیک به ۱/۵ جمعیت جهان از کیفیت آب آشامیدنی مطلوب برخوردار نیستند و برآورد می شود که در سال های آینده و پیشرو جمعیت بیشتری از مردم دچار کمبود منابع آبی و پیامدهای ناشی از آن می شوند که دراین میان یکی از گزینه های مطرح برای مقابله با بحران کم آبی ،شیرین کردن آب دریاها و نمک زدایی از آنهاست.

بخش عمده ‏ای از سطح سیاره زمین را آب فرا گرفته است. با این همه، نزدیک به ۹۷ درصد این آب ‏ها شور و غیر قابل نوشیدن هستند و از ۳ درصد باقی مانده نیز بخشی به صورت یخ زده و غیر قابل مصرف در قطب ‏ها و بر فراز قله کوه ‏ها وجود دارد.
به همین دلیل است که نزدیک به یک پنجم جمعیت جهان از کمبود یا نبود آب آشامیدنی مطلوب رنج می‏برد و پیش‏بینی می‏شود در دهه ‏های آینده بخش بیشتری از جمعیت جهان دچار کم آبی و پیامدهای منفی ناشی از آن شوند.
یکی از گزینه‏ های مطرح برای مقابله با بحران کم ‏آبی، شیرین کردن آب دریاها و نمک زدایی از آنهاست که البته راه حلی گران و پرهزینه است و به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز دارد در نتیجه، با توجه به تلاش کشورها برای کاستن از مصرف انرژی و بحث گرمایش زمین، ادامه دادن به طرح‏ های شیرین‏ سازی آب دریاها با استفاده از روش ‏های سنتی و رایج، توجیه چندانی ندارد.

 

چرایی استفاده از دستگاه تصفیه آب دریا | آب شیرین کن دریایی | سیستم تصفیه آب صنعتی

به علت نبود دستگاه تصفیه آب دریایی، نمک زدایی آب شور دریا در قرن های گذشته به روش های سنتی با استفاده از عمل تقطیر انجام می پذیرفت. بسیاری از قسمت های مهم کشورهای جهان مانند شهرداری ها، ارگان های نظامی، کشتی رانی ها، بیمارستان ها و صنعت کشاورزی به دلیل عدم دسترسی به منابع طبیعی آب شیرین و دانش کافی در حوزه فن آوری نمک زدایی آب شور دریا نیازمند تولید آب شیرین، توسط دستگاه آب شیرین کن دریایی (دستگاه تصفیه آب دریایی) می باشند.

به همین دلیل دستگاه آب شیرین کن دریایی توسعه صنعتی و تجاری را برای مناطقی از دنیا که دسترسی به آب شرب در آن مناطق بی فایده باقی مانده بود، به ارمغان آورده است. دستگاه تصفیه آب دریایی به روش اسمز معکوس علاوه بر تکنولوژی نوین نمک زدایی و دسترسی به منابع آب تازه موجب افزایش سلامت و رفاه بسیاری از مردم دنیا شده است. دستگاه های آب شیرین کنبرای اولین بار توسط نیروهای دریایی طراحی و مورد استفاده قرار گرفته بود که در آن زمان جهت تهیه آب شرب از روش تقطیر آب شور برای رفع نیاز خود استفاده می نمودند که در بسیاری از مواقع با بهره گیری از انرژی گرمایی زائد موتور کشتی به تولید آب شیرین می پرداختند. این عمل نیازمند صرف انرژی زیاد در موقعیت های خاصی بود در حالی که با روی کار آمدن دستگاه های تصفیه آب دریایی علاوه بر حذف محدودیت های مکانی توجیح اقتصادی تولید آب شرب و امکان پذیر شدن برنامه ی کاربردی حاصل شده است.

امروزه در بسیاری از نقاط جهان نمک زدایی آب دریا برای تبدیل به آب شرب توسط فرایند اسمز معکوس انجام می شود، که در این فرایند آب دریا توسط غشاء نیمه تراوا تحت فشاری با شرایط جریان پیوسته قرار گرفته و حذف مقدار بسیار زیادی از نمک آب دریا مستلزم استفاده از فشار عملیاتی برای اسمز معکوس بین ۶۰-۷۰ بار می باشد. در این فرایند بسیاری از ناخالصی محلول در آب از بین رفته و حدود ۹۹٫۵٪ از کل نمک آب دریا حذف می شود. و تمامی ناخالصی های آب دریا (پساب RO) از سمتی دیگر به فاضلاب هدایت می شود. در فرایند اسمز معکوس با در نظر گرفتن شرایط و موقعیت های مورد استفاده تجهیزات بسیاری از جمله پیش تصفیه های آب (انواع فیلتراسیون آب)، روش های ضد عفونی آب ( مانند دستگاه ازن ژنراتور، دستگاه اشعه فرا بنفش، تزریق گاز کلر و نور مستقیم خورشید)، تزریق مواد شیمیایی و غشاء های نیمه تراوا و … برای تولید آب شرب مورد استفاده قرار می گیرند. درک نیازهای مشتریان در طراحی مناسب یک دستگاه تصفیه آب دریایی موجب پاکسازی محتوای بالای نمک آب دریا، از بین بردن درجه بالایی از کدورت آب، حذف خورنده ها و همچنین حذف تمامی میکرو ارگانیسم های موجود در آن خواهد شد.

با استفاده از تکنولوژی های جدید در تولید دستگاه تصفیه آب صنعتی بازیابی انرژی و استفاده از حداقل انرژی در تصفیه آب شور دریا موجب کاهش هزینه های مصرف کننده ها نیز گردیده است. در آینده ای نه چندان دور شاهد مصرف عمده ای از دستگاه های تصفیه آب دریا خواهیم بود. مشکل کمبود آب آشامیدن و افزایش خشکسالی در بسیاری از نقاط جهان و به ویژه مناطق ساحلی نقش حائز اهمیت سیستم های آب شیرین کن را بیشتر از قبل برای بخش های مهمی مانند شهرداری ها، اقامتگاه، هتل ها، بیمارستان ها، کارخانجات، کشتی ها و سازمانهای نظامی و دولتی به روی کار خواهد آورد. طراحی مناسب مطابق با استاندارد های بین المللی، کاهش تمامی هزینه های ساخت، اجرا، خدمات پس از فروش، تعمیر و نگهداری دستگاه تصفیه آب چشم اندازی بزرگ در راستای درک نیازهای مصرف کنندگان و تولید آب با کیفیت از اهداف مهم ماست. حتی با وجود تمام آب اقیانوس ها و دریاچه های کره زمین، مردم دنیا برای تامین آب شرب به کمتر از نیم درصد آب شیرین نیازمندد.

با توجه به تحقیقات علمی انجام شده در حال حاضر ۹۶۰ مایل مکعب (۴۰۰۰ کیلومتر مکعب) از آب شیرین کره زمین در یک سال استفاده میشود، بنابراین به اندازه کافی آب وجود ولی مشکل بزرگ در تامین آب شرب صرف مقدار زیادی انرژی برای نمک زدایی آب شور دریا و اقیانوس ها می باشد. انرژی مصرفی و فن آوری نمک زدایی آب هر دو بسیار پر هزینه می باشند، ولی با ارائه سیاستهای خاص کاری در زمینه تصفیه آب دریا میتوان هزینه ها را به حداقل رساند تا بتوان شهر ها و مناطقی که کمبود آب شیرین دارند را جهت خرید و سفارش دستگاه آب شیرین کن دریایی ترغیب نمود. به عنوان مثال با توجه به اینکه مجموع جامدات محلول در آب (TDS) در دریای خلیج فارس حدود ۴۵ هزار ppm می باشد (بالاترین سختی آب دنیا) می توان قبل از استفاده مستقیم از آب دریا جهت تصفیه ابتدا از طریق بستر رودخانه و یا حفاری چاه هایی در نزدیکی ساحل سختی آب و هدایت الکتریکی آب را کاهش داده سپس از طریق فیلتراسیون های متفاوت در مرحله دوم نیز این عمل را تشدید بخشیده و در نهایت آب با سختی کاهش یافته را به سمت دستگاه آب شیرین کن هدایت نماییم تا هم استهلاک دستگاه به حداقل برسد و همچنین هزینه های ساخت کاهش یابد.

با توجه به ارئه آمار انجمن بین المللی نمک زدایی از سال ۲۰۰۷ تا به امروز حدود ۱۳۰۰۰ واحد نمک زدایی فعال در سراسر جهان وجود دارد. این واحد ها در روز حدود ۱۴٫۷ میلیارد گالن (۵۵٫۶ میلیارد لیتر) آب شور را با استفاده از دستگاه تصفیه آب به آب قابل شرب تبدیل می نمایند. ولی همچنان آب مصرفی و آب آشامیدن برای صنایع مختلف از جمله کارخانجات و صنعت کشاورزی بسیاری از کشور های دنیا با کمبود مواجه می باشد بطور مثال کشوری مانند عربستان سعودی، که در آن انرژی نفت ارزانتر از آب می باشد صنعت کشاورزی با مشکلات شدیدی گریبانگیر شده است. دو روش اصلی برای نمک زدایی آب شور وجود دارد: تقطیر حرارتی و جداسازی غشایی، روش تقطیر حرارتی به این صورت می باشد که در آن ابتدا با استفاده از حرارت، آب شور به نقطه جوش رسیده و تبدیل به بخار شده و سپس طی فرایندی بخار حاصله با خنک کننده های فشرده به آب بدون نمک مبدل میگردد. و اما رایج ترین نوع نمک زدایی آب شور استفاده از جداسازی غشایی است که فرایند اسمز معکوس نامیده می شود.

آب شیرین کن دریایی به روش اسمز معکوس

در این روش آب دریا از طریق یک غشاء نیمه تراوا با فشار بسیار بالا نمک زدایی می شود. از آنجا که فن آوری اسمز معکوس به طور معمول نیاز به صرف انرژی کمتر در مقایسه با روش تقطیر حرارتی می باشد در حال حاضر جهت تامین آب شرب از این روش استفاده می شود. بنابراین با توجه به جمعیت رو به افزایش جهان و تامین آب شرب مصرفی و همچنین وجود موانع اقتصادی و زیست محیطی و استفاده بیش از حد آب های زیر زمینی و آب های پشت سد ها و رودخانه ها در آینده ای نزدیک شاهد نقش کاربردی و چشمگیر دستگاه های تصفیه آب شور خواهیم بود.

*طراحی ، ساخت ، تعبیه و راه اندازی سیستم های آب شیرین کن دریایی به روش اسمز معکوس (RO)*

مشاهده بیشتر

آموزش طریقه نصب دستگاه تصفیه آب خانگی

زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب

جهت حفظ و نگهداری دستگاه تصفیه آب باید یک سری از نکات و تذکرات مهم …

۲ دیدگاهها

  1. قیمت آب شیرین کن برای استفاده شهری و روستایی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *