نیترات در بطری های آب معدنی
ایرنا:با توجه به بررسی وضعیت آب آشامیدنی بطریها در سال های اخیر حدود ۳% این آبها از نظر بهداشتی قابل تایید نبودند.
به گفته معاون غذا و داروی وزیر بهداشت نتیجه این بررسیها نشان داد از میان ۳۰۰ برند آب معدنی در کشور ، ۱۰ برند آن دارای میزان بیش از حد نیترات و نیتریت در آب بوده که آلودگی این آبها به نیترات ناشی از تماس آب های زیرزمینی یا سطحی با کود های شیمیایی بوده است.

سازمان غذا و دارو همچنین افزود : یکی دیگر از عوامل آلودگی آب معدنی، استفاده برخی از این محصولات از پلیمر در تولید بطری های آب است که مواد آن وارد آب می شود و آن را آلوده می کند که از دیگر عوامل آلودگی آب است.
به گفته وزیر بهداشت سلامت آب این بطری ها مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و در صورت وجود هرگونه تخلف از تولید این اقلام جلوگیری خواهد شد .
خطر وجود نیترات در آبهای سطحی ناشی از نفوذ شیر آبه های زباله در آب
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از کارشناسان از نظر علمی نیترات ، در اثر تثبیت هوازی ترکیبات نیتروژن دار حاصل می شود و به عنوان ماندگارترین ترکیب اکسیژن دار آنها که به مقدار قابل توجهی به صورت محلول در آب موجود است، تلقی می شود .
از نظر شیمیایی این ترکیب واکنش پذیر نبوده و تنها میکروب ها توانایی احیای آن به نیتریت را دارند.
بعلاوه ،نیترات یکی از محلولترین آنیونهای شناخته شده است و به صورت نیترات سدیم و نیترات پتاسیم در صنعت کشاورزی به عنوان کود به کار میرود، یکی از منابع آلودگیهای نیترات در آبهای زیر زمینی استفاده از همین کودهای شیمیایی است.
در آبهای سطحی مقادیر نیترات اغلب کم (از صفر تا ۱۸ میلی گرم در لیتر) و به مراتب کمتر از آبهای زیرزمینی است. تخلیه حجم انبوهی از فاضلاب ها و زهاب های کشاورزی و یا جاری شدن شیرآبه های زباله ، عمده ترین منبع ورود نیترات به آب های سطحی به حساب می آیند و این منابع علاوه بر این گاهاً موجب چندین برابر شدن میزان غلظت نیترات در آبهای سطحی نسبت به مقدار آن در آبهای زیرزمینی می شوند.

بنا به اظهار کارشناسان مشاهده مقادیر بیشتر از ۱۰ میلی گرم نیترات در یک لیتر آب های زیرزمینی ، هر چند کمتر از استانداردهای رایج این ترکیب در آب آشامیدنی باشد، نشاندهنده تماس لایه آبدار با فاضلاب ها، زهاب کشاورزی، نشت از انبارها، شیرآبه های زباله بوده و به عنوان هشداری برای احتمال آلودگی آب به میکروب تلقی می شود.
با توجه به این که نیترات یک یون محلول در آب است (همچون سدیم یا کلر موجود در نمک طعام) با عمل جوشاندن آب از بین نمی رود.
با جوشاندن آب فقط می توانیم میکروارگانیسم های موجود در آب را نابود کنیم که آن هم توسط کلری که در آب شهری تزریق می شود قبلاً از بین برده شده است.
هشدار به تهرانی ها ! درباره کیفیت آب آشامیدنی
به گفته مدیر کل سلامت وزارت بهداشت در مصاحبه ای با پایگاه خبری نامه نیوز آب آشامیدنی برخی از مناطق اطراف تهران به دلیل عدم اتصال به شبکه آب کشور محتمل بر آلودگی می باشد .
وی مشکل آب تهران را بنا به افزایش مصرف شهروندان و تامین آب آشامیدنی مناسب برای آنان اظهار کرد و افزود کمبود بارش که خود مشکلاتی برای تامین آب شرب مصرفی است یکی از دلایلی است که موجب کاهش کیفیت آب می شود .
از دیگر عواملی که روی کیفیت آب تاثیر می گذارد میزان نیترات است ، روند افزایش آلودگی آب های زیرزمینی به دلیل افزایش میزان نیترات در آن است .
بنابراین استفاده کمتر از آب های زیرزمینی برابر است با حفظ تقریبی استاندارد آبی که با آب های زیرزمینی مخلوط می شود و چون نیترات علل افزایش آلودگی آب های زیرزمینی است ، مشکلاتی از قبیل کمبود آب و به دنبال آن استفاده بیشتر از آب های زیرزمینی دلیل احتمال افزایش نیترات در آب است .
به گفته صادق نیت : برخی مناطق حاشیه ای تهران به دلیل متصل نبودن به شبکه آب کشور و وزارت نیرو از آب های مستقل(چاه های خصوصی و سایر روش ها) استفاده می کنند و از آب آشامیدنی استاندارد بهره مند نیستند.
در این زمینه وزارت بهداشت با همکاری وزارت نیرو برای حل مشکلات مناطق حاشیه ای تهران سعی در اتصال این حواشی به آب شهری و تبدیل آن به آب سالم (عاری از هرگونه املاح مضر) را دارند .
به گزارش نامه نیوز به نقل از صادق نیت یکی از معضلاتی که وزارت نیرو با آن مواجه است استفاده غیر قانونی از شبکه های آب توسط افراد سودجو و صدماتی که از این طریق به سیستم مذکور وارد می شود است که این امر نیز در کاهش کیفیت آب موثر است ، برای حل این مشکل نیز اقداماتی صورت خواهد گرفت .
یک نظر
اشتراک ها: انواع سیستم های آب سرد کن و آب جوش کن - دستگاه تصفیه آب